"Voor het eerst in mijn leven heb ik het idee dat ik het qua voeding goed aan het aanpakken ben.

Niks geen dure diëten en shakes, maar de waarheid en inzichten." (Ester, 35 jaar)

Reacties van klanten

"Omdat ik graag enkele kilo’s kwijt wilde en mij dat zelf maar niet lukte heb ik, na een advertentie gezien te hebben van Lotus Vitaal in het plaatselijke krantje, contact opgenomen met Joske. De eerste afspraak was snel gemaakt en er was ook meteen een’klik’. Snel werd duidelijk dat ik te weinig afwisseling had in mijn eetpatroon. Na diverse tips, recepten en uitleg over goede en slechte vetten eiwitten en koolhydraten ging ik aan de slag. Ik vind het nu een uitdaging om met gezond eten bezig te zijn, ik heb er plezier in, ik ben die paar kilo al kwijt, en zeker zo belangrijk… het voelt voor mij niet als een dieet dus gemakkelijk vol te houden!! De manier zoals Joske mij heeft begeleid sprak mij zeker aan, op de persoon gericht, geen dingen opgedrongen , vrijblijvend, maar wel heel duidelijk. Knap resultaat in amper 3 maanden tijd." A. van Dongen (57)

 

“Ik vind het fascinerend om te ontdekken hoe ik een aantal weken tijd mezelf veel bewuster ben geworden van wat ik eet en drink. Het voelt alsof ik maar een paar kleine aanpassingen heb gedaan in mijn eetpatroon. Als ik er echter over nadenk is het heel wat. En ik voel me écht fitter.” – Moniek (32)

 

“Joske is zeer vakbekwaam en weet waar ze het over heeft. Op elke vraag die ik stelde (en dat waren er soms best veel) had ze meteen een goed antwoord. Ik vond de huiselijke sfeer erg prettig. Nooit gedacht dat je door zo'n kleine aanpassingen niet alleen veel gezonder eet, maar ook nog lekker afvalt.” – Monique (35)

 

"Al meer dan een jaar had ik erg veel last van mijn darmen toen ik bij Joske terechtkwam. Volgens de specialist in het ziekenhuis was er niks te doen aan mijn prikkelbare darm syndroom (PDS), behalve wachten tot het overging. Maar Joske gaf na een uitgebreide analyse van mijn leef- en eetpatroon aan dat ze zeker nog kansen voor verbetering zag. Ik was verbaasd, want ik dacht al vrij goed bezig te zijn (regelmatig eetpatroon, veel biologisch, nagenoeg nooit uit pakjes), maar het kon dus nog veel beter?! Aangestoken door het enthousiasme van Joske heb ik me volledig gericht op het plan van aanpak dat ze voorstelde. Nou wat een verschil merkte ik toen ik nog maar een paar dagen bezig was met het plan! Direct had ik veel meer energie doordat ik bepaalde producten niet meer at, en andere producten juist toevoegde (veel goeie tips gekregen!). En het werkte. Na 2 maanden zijn mijn darmen helemaal tot rust gekomen. Ik sta er nog steeds versteld van, want ik heb meer dan een jaar lopen 'aanrommelen' en gewacht tot het PDS over zou gaan. Ik vind het ontzettend knap van Joske dat haar adviezen gericht waren op mijn algehele gezondheid, en dat het op zoveel fronten een positieve uitwerking heeft! Wat ik verder heel tof vond was hoe ze mij - tijdens de 2 kleine dipjes die ik beleefde - zo enthousiast (en met kennis onderbouwd) bleef stimuleren! Superbedankt Joske, ik blijf zeker doorgaan met zo lekker eten als de laatste 2 maanden!" - Iris (31)

 

"Sport is een belangrijk en vooral leuk deel van mijn leven geworden. Maar als je een heel intensieve sporter bent moet je natuurlijk ook op voedingsgebied goed voor jezelf zorgen en daarin de juiste balans vinden. Terwijl ik dacht dat ik alles onder controle had (wat niet bleek te zijn) bleef ik maar afvallen. Ik werd wakker geschud en via via geïnformeerd met volop positieve verhalen over Joske. Na de eerste afspraak voelde het gelijk positief, Joske geeft een vertrouwd gevoel. Joske staat niet alleen op voedingsgebied voor je klaar maar is ook echt geïnteresseerd in jou als persoon. Voor mij betekende dit dat ik ook nog mijn verhaal kwijt kon doordat ze een luisterend oor aan bood. Het gaf mij ( samen met de steun vanuit thuis) positieve kracht en vertrouwen om door te gaan. Het traject heeft voor mij nieuwe wegen geopend. Ik heb echt erg veel geleerd over voeding in een korte tijd. De uitleg is heel duidelijk en ik kreeg overal duidelijk antwoord op. Joske neemt ook de tijd voor je! En het leuke is dat ik heel anders naar voeding ben gaan kijken en nieuwe dingen ben gaan proberen, ik vind het super leuk om alles verder uit te zoeken en interessant om hiermee bezig te zijn. Wat ik ook leuk vond en mij erg aansprak waren de spontane tips die Joske gaf over leuke ingrediënten en recepten. En die e-mails met verfrissende ideeën erin." - Carla (25)

 

"Altijd dacht ik goed bezig te zijn wat betreft mijn voeding. Maar al tijdens onze eerste afspraak werd mij duidelijk dat magere en/of light producten helemaal niet zo verstandig zijn. De afgelopen maanden heb ik  veel van je geleerd over goede voeding en de voor mij daarbij horende aanvulling met vitamines. De gesprekken waren erg fijn en ontspannen en ik heb goede adviezen en tips van je gekregen. Ook mijn boodschappen doe ik nu veel bewuster." Cocky (56)

 

“Gezond en lekker eten, gaat dat samen? Krijgen de kinderen wel genoeg voedingsstoffen binnen? Is gezond eten niet heel veel werk en moeten we niet van alles laten staan? Dat waren een aantal vragen die wij ons stelde als gezin, met twee jonge kinderen. Op een heldere en praktische manier zijn we met behulp van Joske aan de slag gegaan met het in kaart brengen van ons voedingspatroon. Met eenvoudige aanpassingen en vooral ook lekkere recepten zijn we stapsgewijs met het hele gezin op een andere manier gaan eten. Doordat het geleidelijk is gegaan en we zeker niet minder of minder lekker (zelfs lekkerder!) zijn gaan eten, is dit ingeslepen in ons dagelijkse eetpatroon en voelen we ons hier erg goed bij. Enne het wijntje dat mag nog steeds...” – Hiske (33)

 

Joske heeft mij in korte tijd laten zien waar 'winst' te halen is binnen mijn dagelijkse eetpatroon. Naast een aantal basis zaken over eten heeft Joske mij simpele tips en makkelijke recepten meegeven. Joske is verder in staat om net even verder te kijken dan je eetgedrag. Zij is ook geïnteresseerd in jou als persoon en hoe je dagelijkse leven er uit ziet. Ze is op basis van die informatie in staat een goed advies te geven. In mijn geval heeft dat snel geleid tot minder buikomvang en stapsgewijs een aantal kilo's minder.” - Marco (38)

 

"Voor het eerst in mijn leven heb ik het idee dat ik het qua voeding goed aan het aanpakken ben. Niks geen dure diëten en shakes, maar de waarheid en inzichten. Ik voel me gezonder, heb meer energie. Ik heb niet meer dat volle, lome gevoel. Het doet mentaal ook iets met me, ik voel me sterker. En, mijn riem kan al twee gaatjes strakker!" – Ester (35)

 

“…….en dan dacht ik toch echt, dat ik al heel lang gezond at. Maar toch, ieder jaar in januari en na een vakantie moest ik weer een aantal kilo´s kwijt. Iets deed ik toch niet helemaal goed. Ik had vaak door de dag heen honger en voelde ik me flauw. ´s avonds had ik vaak niet veel energie meer. Dat vond ik niet prettig. Begin dit jaar viel de folder van Lotus Vitaal bij mij op de mat. Mijn aandacht was gewekt en heb een afspraak gemaakt. Ik ben vol enthousiasme gestart met de eerst adviezen en merkte al vrij vlot resultaat. Ik heb minder honger, minder trek in tussendoortjes en voel me ook al wat energieker. Daarbij het idee dat ik gezondere voedingsmidddelen eet, die mij dat alleen maar ten goede kunnen komen op de lange termijn. Dat maakt het allemaal nog wat makkelijker. Ik heb een makkelijk en goed contact met Joske en zij is heel snel met het op papier zetten en toesturen van de zaken die aan bod zijn gekomen tijdens een consult, zodat ik alles nog eens rustig na kan lezen. Ik vind Joske iemand die duidelijk en goed uitleg geeft over wat ze doet, en wat ze voor mij kan betekenen. Ik heb het idee dat ik heel wat meer en betere dingen eet dan enige tijd geleden en toch kom ik niet aan en is mijn taille geslonken. Leuke bijkomstigheid! Ik ben nog niet klaar en ik ben benieuwd wat ik verder nog allemaal kan leren op voedingsgebied.” Anna (63)

 

"Door de hulp van Joske voel ik me gezonder en krijg ik complimentjes over hoe ik eruit zie. Het gezonde voedingspatroon paste niet direct bij mij, maar nu ik eraan gewend ben vind ik het fijn. Dat had ik van te voren nooit verwacht. Ik heb altijd snel af willen vallen, maar ik besef nu dat mijn lichaam het gezonde eetpatroon dat ik nu heb, veel meer waardeert. Joske heeft me geholpen om mijn nieuwe eetpatroon af te stemmen op wat ik zelf graag eet en lekker vind. Ik ben ontzettend blij dat ik nooit meer shakes of repen hoef aan te raken, want nu heb ik een eetpatroon voor de rest van mijn leven." Alexandra (24)

 

"Ook als volwassene snoepte ik graag. Gezelligheid associeerde ik met lekker snoepen. Aangezien ik veel sport, was er geen sprake van overgewicht. Hierdoor leek alles in balans. Door de consulten met Joske besefte ik me dat ik niet goed voor mijn lichaam zorgde.  Na een aantal eerste stappen op weg naar een gezonder voedingspatroon, besloten we halverwege het traject het roer volledig om te gooien. Ik ging de 'uitdaging' aan om 10 dagen volledig zonder suiker te leven. En wat een resultaat! Ik voel me prettiger in m'n lijf, ga bewuster met mijn eten om en ben een flink aantal kilo's kwijt. Mijn huid is zelfs veranderd: de pukkeltjes op mijn voorhoofd verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik ben de pure producten, zoals fruit, groente en ongezouten noten, meer gaan waarderen. Ik kan daar nu echt van genieten. Het eerste wat ik na de 10-daagse probeerde, was een slokje cola (voorheen mijn lievelingsdrankje). Ik kon hier totaal niet van genieten, wat een chemische smaak! Dat ik dit niet eerder zo had ervaren! Al met al ben ik ontzettend blij dat ik, op advies van Joske, deze stappen heb gezet. Ik ga nu bewuster met mijn voeding om en geniet meer van de producten die ik eet. Ik blijf een echte zoetekauw, maar denk meer na met wat ik in mijn mond stop. Ongelooflijk wat zo'n traject wel niet teweeg kan brengen!" Tilly (28)

 

"In 2013 ben ik enkele maanden in behandeling geweest bij Joske. In navolging van mijn man en dochter wilde ik mezelf een ander eetpatroon gaan aanwennen. Het belangrijkste daarbij was mijn gezondheid; als ik daarnaast ook nog zou afvallen was dat mooi meegenomen. 
In een zestal sessies heeft Joske me alles verteld over gezond, bewust en lekker eten. Het heeft me heel weinig moeite gekost om over te schakelen naar een ander eetpatroon, mede dankzij de goede adviezen en tips van Joske. Ik eet nu heel bewust en gezond en denk vooral ook goed na over wát ik eet.
Het afvallen gaat niet snel, maar ik ben toch al wat kilootjes kwijt. Een goede combinatie is uiteraard gezond eten én bewegen..." Margaret (56)

 

“Ik ben veel bewuster na gaan denken over wat ik eet. Hierdoor maak ik nu andere keuzes, ook voor mijn kinderen.” - René (41)

 

"Mijn doel is niet om in korte tijd kilo's af te vallen, maar om een gezondere levensstijl aan te nemen die blijvend is. Daar draait het ook om bij Lotus Vitaal. Joske weet waar ze over praat en stemt haar deskundigheid af op de persoon en dat spreekt mij heel erg aan." - Iris (27)

 

"Jarenlang heb ik medicijnen geslikt tegen een te hoog cholesterol. In overleg met mijn huisarts ben ik met de medicijnen gestopt. Door de voedingsadviezen van Joske zijn mijn waarden heel sterk verbeterd. Ik ben heel tevreden!" - Gerrie (62)

 

“Dankzij de adviezen en begeleiding van Joske horen mijn slaapproblemen nu tot het verleden en ben ik van mijn hoge bloeddruk af. In overleg met mijn huisarts heb ik de pillen die ik daarvoor 15 jaar lang gebruikt heb, af kunnen bouwen.” - Mieke (65)

 

“Koken is altijd al een hobby geweest, maar sinds ik ontdekt heb dat eerlijk en puur koken echt heel erg lekker en veelzijdig kan zijn, ben ik alleen maar enthousiaster geworden!” - Sylvia (40)

 

 

© Lotus Vitaal 2013

Contact

Joske Ten Bosch - Mosselman
Denemarkenstraat 4, 5152 PH Drunen
E: joske@lotusvitaal.nl, T: 06 17 43 79 40