Het beste voor je kind: maar wat is dat dan?

Je wilt natuurlijk het beste voor je kindje. De beste voedingsstoffen en de juiste voedingsmiddelen, zodat hij of zij groot, gezond en sterk wordt. Maar welke keuzes maak je nu als ouder?

Kinderen

Het beste voor je kind: maar wat is dat dan?
Je wilt natuurlijk het beste voor je kindje. De beste voedingsstoffen en de juiste voedingsmiddelen, zodat hij of zij groot, gezond en sterk wordt. Maar welke keuzes maak je nu als ouder? Wat is gezond, en wat niet? Hoe start je de dag, wat zijn verantwoorde tussendoortjes en hoe zorg je voor makkelijke, voedzame maaltijden? In de supermarkt zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Alle producten lijken gezond (‘100% natuurlijk’ en ‘nu met extra vitamine D’), maar klopt dit wel? Ik kan je helpen bij de antwoorden hierop, en bij het maken van de beste keuzes voor jou en je kind(eren). Ik heb - om kinderen te mogen en kunnen begeleiden - een specialisatie gevolgd.

Kinderen en overgewicht
Kinderen in Nederland krijgen op steeds jongere leeftijd te maken met overgewicht. Dit vergroot de kans om op latere leeftijd overgewicht te hebben aanzienlijk, waardoor de kans op hart- en vaatziekten, te hoge bloeddruk, te hoog cholestrol en diabetes type 2 toeneemt. De leefstijl van kinderen bepaalt dus de kans op ziekte op volwassen leeftijd.

Maatwerk
Een coachingstraject met kinderen is, net als bij volwassenen, altijd maatwerk. Het ene kind is het andere niet. We maken een persoonlijk plan van aanpak, afgestemd op jullie (gezins)situatie. Ook voor kinderen geldt: het is geen dieet, het gaat om het veranderen van leefstijl. Dus: een gezonder voedingspatroon en voldoende bewegen. Alleen dit zorgt voor resultaten op lange termijn.

Maak nu een afspraak
Wil je een gezond voedingspatroon voor jouw kind(eren), heeft je kind over- of ondergewicht of wil je meer weten over echte, gezonde voeding voor het hele gezin? Maak dan een afspraak of neem contact met me op voor meer informatie.

Kinder- en tienerconsult
Een kinder- of tienerconsult duurt 30 minuten. Het eerste consult is een intakegesprek: hieronder valt een telefonische voorbespreking met de ouder of verzorger van 15 minuten, en een eerste consult van 30 minuten. Klik hier voor de tarieven en vergoedingen

 

© Lotus Vitaal 2013

Contact

Joske Ten Bosch - Mosselman
Denemarkenstraat 4, 5152 PH Drunen
E: joske@lotusvitaal.nl, T: 06 17 43 79 40