De beste tijd om aan je gezondheid te werken, is wanneer je nog gezond bent.

Uitleg consulten

Intakegesprek incl. eerste consult (60 tot 90 minuten)          
Het eerste consult bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De intake: gericht op onderwerpen als leefstijl, voeding, stress en beweging. Ik heb al deze informatie nodig om tot een gedegen, persoonlijk advies te komen.
  • Meten & wegen: onder andere met een bio-impedantiemeter. Deze meting geeft inzicht in je vetpercentage, je spierpercentage en het percentage aan visceraal vet (vet rondom je organen).
  • Doelen bepalen.
  • De eerste tips en adviezen waar je direct mee aan de slag kunt.

Aan het einde van het eerste consult vraag ik je een voedingsdagboek bij te houden. Dit bespreken we tijdens het tweede consult. Vanuit daar starten we het traject.

Vervolgconsult (60 minuten)
Het eerste vervolgconsult (het tweede gesprek dus) duurt 60 minuten. Tijdens dit consult bespreken we uitgebreid de conclusies naar aanleiding van jouw eetdagboek. We maken samen een plan van aanpak en starten met de adviezen. Vaak richt een consult zich op een bepaald onderwerp, zoals koolhydraten, vetten, eiwitten of vezels. Waarmee we starten, is afhankelijk van jouw situatie en behoefte. Naast voeding komen ook onderwerpen als beweging en stressreductie aan bod.

Los consult (30 of 60 minuten)
Het derde consult, en de consulten daarna, kunnen een uur of een half uur uren. Dit is afhankelijk van jouw situatie, wensen en doelen. Tijdens een dergelijk vervolgconsult kijken we terug hoe het gegaan is en sturen we bij waar mogelijk. We pakken steeds een nieuw onderwerp aan, afhankelijk van het persoonlijk plan van aanpak dat we eerder samen hebben opgesteld. Denk aan onderwerpen als koolhydraten, vetten, eiwitten, vezels, suikers, lightproducten, vitaminen, mineralen, vocht, alcohol, etc. We behandelen nieuwe tips en adviezen, toegespitst op jouw situatie. Ook kan ik lekkere recepten of dagmenu’s voor je maken. Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen en bij te sturen. Tijdens de vervolgconsulten meten en wegen we je, hoewel dit niet elke keer noodzakelijk is.

Duo-consult (60 minuten) & duo-consult vervolgafspraak (30 of 60 minuten)
Deze consulten kun je, qua inhoud en opzet, vergelijken met het consulten zoals hierboven beschreven. Omdat het voor ieder duo anders is, is het traject altijd maatwerk. Of je nu eenmalig langs wilt komen voor wat snelle tips en adviezen, of je wilt samen een wat uitgebreider traject ingaan: alles is mogelijk! Wanneer je een foodcoachingstraject samen wilt starten, heb je ieder wel een individuele intake nodig. Deze kunnen we desgewenst wel achter elkaar plannen, en uiteraard mag je duopartner er bij zijn.

 

Kinder- en tienerconsulten (30 minuten)
Een regulier kinder- of tienerconsult duurt 30 minuten. Het eerste consult is altijd een intakegesprek, dat een uur duurt. Is dat te lang voor uw kind? Geen probleem, dan doen we het intakegesprek gewoon in twee delen, van ieder 30 minuten. Desgewenst kan het intakegesprek ook anders ingevuld worden: een (telefonische) voorbespreking met de ouder(s)/verzorger(s) van 30 minuten plus een consult van 30 minuten met het kind erbij.           

 

© Lotus Vitaal 2013

Contact

Joske Ten Bosch - Mosselman
Denemarkenstraat 4, 5152 PH Drunen
E: joske@lotusvitaal.nl, T: 06 17 43 79 40