Als je zwanger bent, of wilt worden, is het extra belangrijk om op je voeding te letten.

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kindje. Lotus Vitaal adviseert je bij het maken van de juiste keuzes, voor een optimale gezondheid.

Zwangerschap

“Elke zwangerschap zal anders zijn, maar ik voel me gewoon veel energieker dan tijdens mijn vorige zwangerschap.” – Moniek (32)

Zwanger of zwanger worden?
Als je zwanger bent, of wilt worden, is het extra belangrijk om op je voeding te letten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kindje. Het is bewezen dat een gezond voedingspatroon de kans op een zwangerschap vergroot. Bovendien heb je als (aanstaande) moeder een grotere behoefte aan onder andere bepaalde vitamines, mineralen en gezonde vetten. Andere voedingsmiddelen kun je weer beter even laten staan. Met alle informatie die tegenwoordig beschikbaar is, is het niet altijd makkelijk om je keuzes te maken. Lotus Vitaal adviseert je bij het maken van de juiste keuzes, voor een optimale gezondheid. Van moeder én kind! Een gezond en gevarieerd eetpatroon zorgen er voor dat jouw kindje goed kan groeien: het prille lijfje, maar zeker ook de organen en hersentjes. Bovendien voorkomt een gezond eetpatroon dat je na de bevalling met te veel kilo’s blijft zitten.

De kraamweek
Juist in de kraamweek, wanneer je weer op krachten moet komen na de bevalling en tegelijkertijd al je energie nodig hebt om goed voor je pasgeboren baby te kunnen zorgen, is goede voeding essentieel. In de hectiek van de eerste week, vergeet je vaak goed voor jezelf te zorgen en schiet koken er vaak bij in. Door je hierop voor te bereiden, kun je hier slim me om gaan. Zorg goed voor jezelf, en je baby, juist in deze bijzondere periode!

De eerste weken en maanden
In de eerste maanden na de bevalling kan je lijf wel wat extra voedingsstoffen en energie gebruiken. Zeker als je ook nog borstvoeding geeft. Het produceren van moedermelk kost enorm veel energie. Om weer helemaal de oude te worden en voldoende energie te hebben is het essentieel om voldoende en voedzaam te eten. Lotus Vitaal kan je helpen bij het zorgen voor een gezond voedingspatroon, waardoor je snel weer lekker in je vel zit.

Extra zwangerschapskilo’s?
Heb je moeite om na de zwangerschap weer op gewicht te komen? Ook daarvoor kun je bij Lotus Vitaal terecht.

Zorg goed voor je zelf en je baby
Een gezond, gevarieerd voedingspatroon van jou als moeder is essentieel voor:

  • een optimale groei & ontwikkeling van je baby;
  • de gezondheidstoestand van je baby bij de geboorte, de eerste levensweken en ver daarna;
  • het vlot verlopen van je zwangerschap;
  • het beperken van complicaties tijdens je zwangerschap en bevalling;
  • een goed herstel na je bevalling.


Wil je zwanger worden, ben je zwanger of net bevallen? Maak dan snel een afspraak met me.

 

© Lotus Vitaal 2013

Contact

Joske Ten Bosch - Mosselman
Denemarkenstraat 4, 5152 PH Drunen
E: joske@lotusvitaal.nl, T: 06 17 43 79 40